Gustare cu mar copt, banana si nuci

Incet, incet, intram in atmosfera de sarbatoare, iar asta se simte chiar si in alegerile noastre culinare. Cum delicios si sanatos nu trebuie si nu sunt antonime, iata un desert sau o gustare super delicioasa si rapida pe care o puteti incerca dimineata sau, inca si mai bine, pe parcursul zilei, atunci cand vreti ceva dulce, dar nu neparat ciocolata sau prajitura.

Gustare cu mar copt, banana si nuci

Ingrediente

2 mere

1 mana de nuci (alune de padure, caju etc.)

1 banana

scortisoara (optional)

Mod de preparare

Nu trebuie sa faceti altceva decat sa spalati bine merele, sa le taiati in doua si sa le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de pergament. Apoi, presarati nucile si ceva scortisoara. Dati la cuptor pana cand sunt usor rumenite si serviti apoi cu felii de banane sau alte fructe.

Tineti minte, insa, ca aceasta gustare este una foarte dulce, asa ca nu o asociati cu ceva inca si mai dulce, cum ar fi, de exemplu, mierea.

Un alt mod de a prepara aceasta reteta este de a pune merele pe un gratar cu aburi. Dupa, adaugati voi nucile, banana si scortisoara.

Pofta buna! 🙂

Endo Tip:

*Merele, bananele si nucile sunt toate permise si recomandate in endometrioza. Bineinteles, cu masura – nu mai mult de 2-3 nuci pe zi. Atentie, insa, la scortisoara. In vreme ce unii cred ca e detoxifianta si ajuta la scaderea inflamatiei, fetele cu endometrioza deja cu un nivel foarte inalt de estrogen ar putea experimenta dureri sau o accentuare a simptomelor, mai ales cand consuma scortisoara regulat. Nu este o regula generala, insa este bine de stiut, asa ca consumati-o cu precautie la inceput si ascultati-va mereu corpul.

Marina Talks e si pe Facebook >> www.facebook.com/marinatalks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: