Trei ani din a treia mea viata

Zilele trecute, mi-am regasit cea mai buna prietena din liceu. Bineinteles, in cele cateva ore, au curs povestile despre ce am mai facut in toti acesti ani care ne-au despartit. La un moment dat, am vazut in ochii ei neincrederea. Neincrederea ca ce ii povestesc este adevarat. Si ca mi s-a intamplat mie.

Si stiti ce este cel mai ciudat? Ca, in mijlocul conversatiei, am decis sa scurtez mult povestea pentru ca efectiv, desi stiam clar ca asta se intamplase, mi s-a parut si mie ireal si in antiteza cu ce eram si exprimam in acel moment.

10 iunie 2019.

Astazi implinesc trei ani. Trei ani din cea de-a treia mea viata.

In prima am fost un copil si un adolescent neinteles. Cu multe probleme de sanatate. Nimeni nu ma credea. Eram doar o fata rasfatata si cu prea multe visuri. Atat.

In a doua a fost cam crunt. Nu vreau sa vorbesc despre asta. Sper sa nu se mai intoarca niciodata acele zile care, desi grele, totusi cred ca au fost definitorii pentru mine. Endometrioza grad 4. Nu stiam pe atunci nici de afectiunea asta, nici de stadiile ei.

A treia viata a inceput acum 3 ani. Pe 10 iunie 2016. Eram la doi ani de la prima mea interventie chirurgicala. Ajunsesem in Timisoara la o echipa de medici specializati in afectiunea mea. Stiti povestea, nu mai e cazul sa o reiau.

Ideea e ca, din acea zi, desi nu a fost nici pe departe ultima zi de suferinta, am inceput o noua viata. A treia mea viata.

Cea mai buna. A fost nevoie de foarte multe sacrificii, ajustari, incercari, dar cu baby steps pot spune acum ca e cea mai buna. Si ganditi-va ca nu dureaza decat de vreo 3 ani.

Cui se datoreaza asta? Lui Dumnezeu, in primul rand. Fara el nu as fi putut ajunge la niste medici buni, nu as fi avut rabdarea si intelepciunea sa caut si sa gasesc atat de multe studii folositoare, nu as fi avut intelepciunea sa urmez niste schimbari in dieta sau, in general, in viata, nu as fi avut niste parinti minunati, prieteni si colegi atat de buni care sa ma inteleaga.

Si, nu in ultimul rand, nu as fi depasit toate micile probleme care au mai aparut pe parcurs. Cred ca e foarte important sa stii asta si sa mergi mana in mana cu Dumnezeu, asta inainte de a crede in univers, energii sau chiar in tine insati.

Acum, ori de cate ori imi este greu din diverse motive, imi spun asa: ca daca acum 3 ani veneam in Timisoara pentru o interventie chirurgicala majora, iar acum ma aflu aici, pe un scaun in Piata Operei ascultand un concert, asta dupa o zi de munca, inseamna ca orice, dar orice se poate implini.

Peste un an, doi, trei sau de oricat timp ar avea nevoie sa se implineasca.

La multi ani, mie!

Marina Rasnoveanu

Daca vreti sa cititi si alte materiale despre endometrioza si un stil de viata sanatos, urmariti-mi blogul si pe Facebook sau Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: