O poveste de iubire

Am scris odată, demult, un articol despre iubirile târzii. Despre cum şi acestea sunt binevenite (că doar mai bine mai târziu decât niciodată, nu?), dar că nu pot fi comparate cu dragostea aceea curată, totală pe care o simţi când ai şansa de a iubi şi de a fi iubit de foarte tânăr. Anii au trecut şi, ori de câte ori ajungeam la subiectul ăsta părerile erau clare: iubirea, oricând ar veni ea, e un dar pe care trebuie să îl preţuieşti.

Aşa este, însă eu rămân totuşi la părerea mea: că cei care se întâlnesc şi se iubesc din adolescenţă au ceva aparte. Uitasem de ideea asta a mea până acum câţiva ani când am întâlnit-o prima dată pe Timeia. Era din Timişoara, studentă la Medicină, foarte tânără pentru problema de sănătate cu care mă confruntasem şi eu. Ne-am apropiat întrucâtva şi i-am apreciat cel mai mult modestia, frumuseţea exterioară , dar şi cea interioară şi fineţea cu care trata orice situaţie. După câtva timp, destinul a făcut ca eu să mă mut în Timişoara. Aşa am ajuns să ne cunoaştem şi să ne întâlnim mult mai des.

Fata asta mică şi frumoasă îmi dădea tot timpul “lecţii” care mai de care mai emoţionante. De pildă, îmi amintesc cum, înaintea operaţiei ei, era atât de liniştită şi încrezătoare în Dumnezeu şi ajutorul lui, încât cumva, mi-a fost ruşine de propriile-mi griji. I-am apreciat din nou credinţa şi speranţa asta de nestăvilit. Şi eu cred, mă rog, mă duc la biserică, zic eu că am o conexiune specială cu divinitatea, însă prin ceea ce făcea şi spunea Timeia îmi arăta că se poate şi mai bine de-atât. Bineînţeles, totul a decurs bine, iar după operaţie, l-am cunoscut şi pe Emi, prietenul ei.

În ultimul an la Medicină Veterinară, şi Emi era precum oamenii ăştia frumoşi din vestul ţării: volubil, atent, deschis şi sociabil. Apoi am aflat că e Taur, ca mine, deci era de înţeles 🙂 . În timp ne-am întâlnit mai des, aşa că i-am descoperit şi ca pereche.

Timeia şi Emi sunt de fapt doi copii. Doi copii frumoşi, sensibili, dar totuşi maturi şi hotărâţi să aibă o viaţă şi o iubire sănătoasă şi împlinită. Caracterul, educaţia, principiile cu care au fost crescuţi cred că i-au modelat astfel încât atunci când s-au întâlnit să aibă înţelepciunea şi tenacitatea sa se descopere. Cât de rar se întâmplă asta astăzi, cu oamenii maturi! Să mai spun că în aceşti câţiva ani de relaţie au avut de înfruntat destule încercări grele pe care alte cupluri de tineri ceva mai mult trecuţi prin viaţă nu au reuşit să le depăşească?

Ei bine, poate că ei au avut norocul ( a se citi “darul de la Dumnezeu”) acesta şi pentru că ei, spre deosebire de mulţi alţii, trăiesc o iubire timpurie.

Timeia a ştiut din prima. Aşa mi-a spus la un moment dat. A ştiut că este el. S-a rugat pentru un semn în privinţa asta, iar el a venit sub forma unui trandafir alb. Apoi, lucrurile au curs de la sine şi totul a dus la un cuplu de tineri frumoşi care se iubesc şi ştiu că vor merge mână în mână toată viaţa.

Duminică, pe 29 iulie 2018, se căsătoresc. Cuplul meu preferat se căsătoreşte şi îmi cer iertare că nu pot ajunge la nunta lor. Ştiu, însă, cât de frumoşi şi sinceri vor fi ei când dragostea le va fi binecuvântată şi astfel, de Dumnezeu. Am citit şi auzit o mulţime de teorii despre relaţii, iubire, rolul femeii sau al bărbatului, “sfaturi de făcut sau de nefăcut” şi mi se pare acum că Timeia şi Emi contrazic multe dintre tendinţele astea de moment.

În ce le stă “secretul”? Ei bine, în viaţa şi în povestea lor există această constantă pe care noi tindem mereu să o uităm: credinţa. S-au rugat pentru o astfel de iubire, au crezut în ea, au avut răbdare când au întâlnit-o şi au clădit totul împreună, poate fără să-şi dea seama pentru că sunt mult prea tineri pentru asta,  dar tot ce au făcut au făcut cu gândul la Dumnezeu.

Cu un asemenea prieten, lucrurile pur şi simplu n-au cum să iasă decât foarte bine! Aşa cum va fi şi ziua de 29 şi toată viaţa voastră pe care vi-o doresc plină de fericire, iubire şi sănătate, dragii mei prieteni!

Casă de piatră! :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: