Lista psihologilor voluntari pentru pacientele cu endometrioza

Later edit: nu am mai revenit cu partea a doua a articolului, cu o alta lista a psihologilor voluntari pentru ca aceasta idee a fost preluata si dezvoltata de Clarisa Iordache si Gabriela Elena Blaga, fondatoarele celor doua asociatii dedicate endometriozei din Romania. In plus, nu am avut un feedback prea bun de la paciente: un psiholog a lucrat voluntar un timp, apoi a disparut un ceata, iar pacientele cu endometrioza inca sunt foarte reticente in a aborda un psiholog. Din pacate! Le multumesc din suflet celor care mi-au trimis mesaje si care s-au aratat doritori sa ajute!

Probabil va mai amintiti articolul meu de acum cateva saptamani, in care faceam un apel catre toti psihologii, in dorinta de a gasi cat mai multi voluntari pentru pacientele cu endometrioza. Ei bine, contrar asteptarilor mele, am primit nesperat de multe mesaje pentru care va multumesc din suflet. Atat eu, cat si fetele cu aceasta afectiune, bineinteles.

A durat ceva pana cand am scris acest al doilea articol pentru ca am intampinat ceva probleme cu laptopul din dotare, dar sa nu credeti ca am uitat de acest proiect. Imi cer scuze, doar, pentru intarziere.

Inainte de a va prezenta fiecare psiholog in parte, as dori sa fac unele precizari atat pentru psihologii nostri dragi, cat si pentru pacientele cu endometrioza care vor apela la acestia.

  • Stiu ca in cadrul celuilalt articol am mentionat mai multe cai de mediatizare. Trebuie sa va spun “ce a ramas”. Nu e cu mult modificat, insa e corect sa stiti. Nu eu sunt adminul grupurilor si, fiind mai multi psihologi, nu stiu cat de ok este sa va dam add sau accept tuturor sau sa va prezentam individual acolo. Am acapara foarte mult spatiu si unele paciente nu se simt confortabil la gandul ca multi membri poate nici nu au endometrioza.

Insa, exista acest articol, mai urmeaza unul pe endometrioză.ro, vor mai urma si altele pe aceste doua platforme ori de cate ori apar psihologi noi, aceste articole pot fi sharuite in cadrul celor doua grupuri (Endometrioza Romania si Eu si Endometrioza – poate si Regim Endometrioza – dar acolo nu sunt membru, nu stiu sigur). Aici, cele care aveti bloguri sau site-uri, va rog sa mi le transmiteti pentru a le trece in dreptul vostru.

  • Cele care doriti sa luati legatura si sa colaborati cu cele doua fete care au infiintat asociatii pentru Endometrioza, va las aici contactele lor. Cativa psihologi si-au aratat deja intentia de a colabora si a ajuta chiar mai mult, asa ca ar fi de bun augur sa le scrieti.

Gabriela Elena Blaga – asociatia SOS Endometrioza Romania. Aceasta asociatie a publicat primul pliant de constientizare asupra importantei endometriozei din Romania. Daca doriti sa ajutati la distribuirea pliantului sau la alte intalniri/colaborari cu ea, ii puteti scrie aici: https://www.facebook.com/gabriela.e.blaga?fref=ts

Isa Iordache – asociatia Eu si Endometrioza. Aceasta asociatie are deja mai multe intalniri la activ, intalniri desfasurate in mai multe orase din tara, intre pacienti si diversi specialisti. Pe Isa o puteti contacta aici (pana pe 20 mai e plecata din tara, apoi sigur raspunde): https://www.facebook.com/IataLumea?fref=ts

  • In cazul in care mi-ati scris si nu va regasiti in lista de mai jos sau nu sunt toate informatiile necesare, va rog sa lasati un comment sau sa imi scrieti pe fb (https://www.facebook.com/marina.rasnoveanu )si sa ma intelegeti. Nu ma ocup numai de asta, iar timpul e limitat, din pacate.
  • Daca ati fost printre acei specialisti care: au scris ca “endometrioza e usor de tratat, e boala neiubirii” sau ca nu sunteti psiholog, ci terapeut de nu stiu ce terapii complementare (de altfel benefice si in care eu cred), va rog fie sa va documentati mult mai bine (am lasat la finalul articolului cateva surse utile), fie sa mai asteptati un pic (acest apel a fost numai pentru psihologi).
  • Pentru pacientele cu endometrioza: nu va sfiiti sa le scrieti psihologilor, dupa cum spunea o doamna psiholog, pentru inceput, scrieti ceva simplu, de genul “vreau o programare” si lucrurile vor veni de la sine. Nu va ganditi nici ca “altii au mai multa nevoie”. Faceti orice pentru a va imbunatati calitatea vietii si, ca o remarca personala, daca sunteti multumita de specialistul vostru, laudauti-l in gura mare. Asta cred eu ca trebuie sa facem cu toti specialistii pe care ii intalnim, care ne ajuta si in care credem. D-asta fac si eu asa cu diversi medici, naturopati sau oameni de ajutor in endometrioza. Nu sunt PR-ul lor, insa atat timp cat ne plangem de cei care nu se implica sau nu sunt la nivelul la care ar trebui, cu atat mai mult cred ca ar trebui sa “dam Cezarului ce-i al Cezarului”. In plus, poate fi si asta o forma de promovare, de ajutor in orice domeniu.

Si acum, lista:

Ana Maria Rotaru – este psihoterapeut/ consilier psihoterapii cognitiv – comportamentale in Arad si poate lua consultatii joia, cate 5 paciente, 30 minute/sedinta, atat in Arad, cat si la telefon si skype. O puteti contacta pe Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000764750800

Raluca Hazgan – Raluca va absolvi acum, in mai, Facultatea de Psihologie, este in al doilea an de fomare in Analiza Tranzactionala. Lucreaza deja cu pacienti de aproape un an, e in terapie personala si supervizare. Raluca locuieste momentan in Franta, insa vine 4-5 zile pe luna si in Bucuresti. Poate oferi consultatii pentru 2 fete cu endometrioza, la telefon, skype sau atunci cand ajunge in tara. O puteti contacta pe Facebook: https://www.facebook.com/raluca.hazgan

Corina Bianca Putin – psihoterapeut adlerian, psiholog scolar, de 7 ani lucreaza ca psiholog angajat, are cabinet de psihologie in Arad. Este si ea dispusa sa “preia” mai multe fete, in limita timpului disponibil, asa ca va invit sa ii scrieti si ei. https://www.facebook.com/corina.putin

Anca Latcu – a absolvit Facultatea de Psihologie in 2015, acum este in ultimul an la masterat (Psihologie Clinica si Consiliere Psihologica). Din august lucreaza la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – la centrul de integrare socio-profesionala pentru adulti fara adapost pana in aprilie si de atunci pana in prezent la serviciul de consiliere copii si parinti. In trecut a mai lucrat inr-un proiect de cercetare din cadrul Universitatii de Vest Timisoara (Psihoterapia Anxietatii si Depresiei PSITad). Ar putea sa lucreze cu 2-3 persoane cu endometrioza, cel mai bine pe skype, dar nu exclude alte cai de comunicare. O puteti contacta la adresa de email anca_latcu@yahoo.com.

Iulia Popescu: este in primul an de formare in psihoterapie adleriana, nu are inca un cabinet si clienti in terapie, insa doreste foarte mult sa ajute. O puteti contacta pe adresa de Fb unde veti stabili cum si unde se vor desfasura sedintele. Facebook: https://www.facebook.com/iulia.popescu.790

Asociatia VARA – Anca Hodorogea, Andreea Radu, Ioana Chivu

Trei psihologi cu experienta de peste 10 ani in practica psihologica si in servicii sociale. Au infiintat asociatia VARa tocmai din dorinta de a oferi clientilor si beneficiarilor lor calitate in servicii. Cele trei fete pot oferi terapie individuala si se gandeau inclusiv la grupuri de suport. Ca frecventa, fiecare dintre fete au libera o ora pe saptamana si o sedinta de terapie de grup pe saptamana (2 ore). Intrucat cu spatiul nu stau foarte bine, le vor ajuta si le ajuta cei de la Centrul Pronatalita cu spatiu gratuit http://www.pronatalita.ro/.

Pentru comunicare, folositi urmatoarele adrese: Anca Hodorogea  (anca.diana.hodorogea@gmail.com) ; Andreea Radu ( andreea_radu_1@yahoo.com); Ioana Chivu (ioanachivu2012@yahoo.com) si adresa de email a asociatiei: asociatiavara@gmail.com .

Ana Farcas – practica psihoterapia individuala de 3 ani, iar inainte de asta a fost timp de 2 ani co-terapeut in grupuri de dezvoltare personala. A absolvit Facultatea de Psihologie in 2008, in 2010 a terminat masterul de Psihologie Clinica, in 2012 formarea in Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala, iar din 2014 este in formare in Analiza Tranzactionala.Momentan are doar o pagina de FB impreuna cu un coleg, insa nu a investit in ultimul timp in a posta pe ea sau a avea activitate. Vor relua activitatea in vara aceasta. Pagina se numeste “ART.A. – Psihoterapie si Dezvoltare Personala”. Adresa de email pe care poate fi contactata este: anavfarcas@gmail.com.

Va fi disponibila sa inceapa sedintele dupa data de 12 iunie 2017. Pentru inceput, se poate ocupa de 2 paciente.

Cristina Dimitrescu: este psiholog si practica de mai multi ani, avand un cabinet in Bucuresti. Se poate ocupa de 2 paciente pe saptamana, pentru inceput, inclusiv face to face, la cabinet pentru ca ea crede ca este foarte important contactul direct. Adresa pe care ii puteti scrie: cristina.dimitrescu@yahoo.com

Rimevacz Cristina si Foitik Andrada  – Cristina este studenta in anul 1 de master pe Psihologie clinica si consiliere psihologica respectiv anul 2 in formare pe Psihoterapie sistemica de familie si cuplu. Foitik Andrada este studenta in ultimul an la masteratul de Psihologie clinica si consiliere psihologica. Fetele sunt din Timisoara. Mai sunt 1-2 psihologi voluntari care ar dori sa ajute, dar si adeverinta de voluntariat, o sa le intreb pe fetele cu asociatie daca se poate face asta si va anunt.

Cam atat pentru moment, voi reveni eu cu un alt articol cand vom avea si alti specialisti.

Mai jos, lista cu resurse utile, din care va puteti documenta asupra endometriozei (multe mi-ati cerut asta si pentru asta va multumim):

Aici aveti mai multe articole despre asta: http://endometrioză.ro/category/articole/

Cateva interviuri must read sau ascultat:

http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/21058/dr-voicu-simedrea-endometrioza-o-boala-cronica-grava.html

http://adevarul.ro/sanatate/medicina/totul-despre-endometrioza-boala-sufera-aproape-500000-romance-multe-stie-mituri-demontate-dr-voicu-simedrea–8_56e2934f5ab6550cb8bb8fb6/index.html

http://adevarul.ro/sanatate/medicina/cele-mai-importante-lucruri-stiut-despre-endometrioza-boala-ignorata-femeilor–8_5791e2c25ab6550cb81986c6/index.html

http://www.doctorulzilei.ro/un-medic-roman-naturalizat-in-franta-este-ambasador-al-societatii-mondiale-pentru-endometrioza/

http://endometriosis.org/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: