Milu Café – o cafenea moderna, in stilul anilor ‘80

sam_6296Despre Milu Café auzisem de la Smaranda, o fata frumoasa si talentata, care se lupta de cativa ani cu cancerul pulmonar. E admirabil cum reuseste sa treaca peste incercarile astea si sa puna in fiecare eveniment organizat o particica din ea. Smaranda este un artist prin definitie: scrie, picteaza, viseaza, iar asta, cred, o ajuta foarte mult si in drumul ei actual.

Puteti citi un material scris de mine despre povestea ei aici  , dar puteti gasi mai multe informatii si pe blogul Smarandei. Merita! E o lectie de viata pentru noi toti.

De cateva luni, Smaranda si sotul sau au deschis o cafenea in centrul Bucurestiului. Citisem despre ea pe Facebook si vazusem cateva poze. Apoi, am auzit despre unul dintre proiectele lor pentru luna martie, Parfum de femeie. Si asta imi place mult la ei. Smaranda si Dan organizeaza o groaza de chestii interesante, atat in scop caritabil, pentru tratamentul ei lunar, foarte costisitor, cat si cu alte accente, ce nu tin de partea asta.

La acesta ultimul, Parfum de femeie, doamnele si domnisoarele sunt invitate la cafeneaua lor de pe Strada Baratiei nr. 33 (foarte aproape de Unirii), sotul Smarandei (artist fotograf) le fotografiaza, iar pe 10 martie se va organiza o expozitie la aceeasi Milu Café, de unde fiecare va pleca acasa cu portretul ei inramat. Toate castigurile (exista o taxa de 100 lei) obtinute in urma acestui eveniment sunt donate cauzei Help Smaranda.

Am fost si eu miercuri, asa ca trebuie sa va povestesc mai multe atat despre eveniment, cat si despre cafenea. Doar trebuie sa stiti cat mai multe locuri cool din Bucuresti!

smarandaIn primul rand, acei banuti nu merg toti catre Smaranda, cum as fi sperat, doar o parte, dar tot e ceva, asa ca merita experienta cel putin pentru asta. In plus, Dan “va va vinde” cateva ponturi legate de arta portretului si va va pregati o cafea sau un ceai pe care il veti savura intr-un decor de-a dreptul special.

Recunosc, din pozele de pe Facebook, caféneaua nu ma impresionase, insa in realitate e si moderna, clasica, chic – toate in acelasi timp. Aproape de Unirii (daca nu ma insel, prima straduta la dreapta, dupa ce treceti de Biserica Sf. Ioan Botezatorul), cafeneaua e micuta, intima si foarte cozy.

Nu am facut prea multe poze, insa veti vedea ca are multe accente din anii ‘80: canapele, fotolii, masute si scaunele din acea vreme. In spatele acestora, sta biblioteca cu aceleasi accente. Bineinteles, ticsita de carti care mai de care mai interesante, ceainice, bibelouri, iar deasupra tablourile Smarandei.

Daca nu ati citit inca in linkul de mai sus, trebuie sa va spun ca Smaranda a organizat o expozitie cu tablourile sale chiar si la Paris, asa ca aici veti putea gasi cateva exemplare foarte frumoase.

sam_6297Toate dau un aer foarte retro, dar si modern in acelasi timp. Stiu, pare un paradox, dar odata ce intri in cafeneaua asta exact asta e feelingul: ca, desi decorata astfel, e foarte fresh si moderna.

Am surprins cativa trecatori care se opreau cateva secunde bune in fata vitrinei pentru a admira interiorul, o alta dovada a faptului ca atrage atentia si de afara.

Acestea fiind spuse, va recomand Milu Café fie ca sunteti in trecere si vreti sa savurati o cafea buna, fie ca vreti sa va intalniti cu prietenii intr-un local ceva mai special. Am ales sa va vorbesc despre Smaranda pentru ca e intr-adevar un om admirabil. Eu cred ca Dumnezeu i-a ales drumul asta tocmai pentru a ne inspira pe noi (daca veti avea curiozitatea de a-i parcurge cateva dintre postarile de pe Facebook, veti vedea de ce spun asta), dar si pentru a ne stimula un pic sa ne schimbam: sa ajutam mai mult, sa vedem lucrurile frumoase mai des, sa ne oprim un pic din valtoarea vietii si sa intelegem ca nu e numai despre noi, bani si faima.

Mai jos aveti adresa si pagina de Facebook Milu Café:

Milu Cafe, Strada Baratiei nr. 33, Bucuresti

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/MiluCafeBucharest/?fref=ts

Va place textul asta si credeti ca unele asemanatoare ar merge perfect site-ului, blogului sau paginii voastre Facebook? Haideti sa vorbim mai multe aici: https://www.facebook.com/marina.rasnoveanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: